Selenyum Nedir? Ne İçin Kullanılır?
Nisan 25, 2024Sıcak Havaların Getirdiği Yorgunluk Hissi
Haziran 4, 2024Toksin kelimesini sürekli duyar olduk. Kulağımızı ne kadar tıkasak da, görmezden gelmeye çalışsak da her yerde bir toksin. Bu arada evet, gerçekten toksinler her yerde! Vücudumuza çeşitli yollarla girebilir ve zarar verebilirler. Hatta psikolojimizi bile bozabilirler. Peki, nedir bu toksinler?
Canlı organizmalarda meydana gelen metabolik olaylar sonucunda oluşan ya da dışardan alınan zehirli maddelere toksin denir. Toksinler; bakteri, mantar, bitki ve hayvan gibi çeşitli kaynaklardan gelir. Toksinlere kısa süreli maruz kalmak bile baş ağrısı, cilt tahrişi, gözde kaşıntı ve kızarıklık gibi etkiler sahip. Uzun süreli durumlarda ise agresiflik düzeyinde artış, diyabet riski ve üreme sağlığı gibi durumları etkiliyor. Toksinleri en hızlıca atma yolu bol su tüketiminden geçiyor. Bol su içmek, hücrelerin harekete geçmesini tetikler ve bu hareketlenme, sıvı oranı ve kan akışı, idrar yoluyla toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
Güçlü bir bağışıklık sistemiyle toksinlerle kolayca savaşabilirsin! Vücutta bulunan ve takviye şeklinde aldığımız antioksidanlarla bağışıklık sisteminin etrafına bir kalkan oluşturabilirsin. Antioksidan demişken, Cerenad Glutatyon’dan bahsetmemek olmaz. Glutatyon eksikliği vücutta uzun soluklu olduğunda kendini hissettirir. Birçok besinden de, takviye şeklinde de alınabilir. Cerenad Glutatyon ile Vücudumuzda Bahar Temizliğini başlatıyoruz!